Malezya Okullarında Bir İlk, Biyometrik Personel Takip Sistemi

“Beş adet parmak izi okuyucu terminali okullarda kullanılmak üzere entegre edildi. 728 adet öğrenci ve 82 öğretmenin takibinde kullanılan sistem oldukça istikrarlı ve verimli takip kolaylıkları sunmaktadır”

 

Biyometrik okuyucular öğrenci takip sistemleri ve PDKS terminallerinin getirmiş olduğu yenilikleri kullanan Malezya okulları, iki farklı okula kurduğu sistemle Kota Tinggi şehrinde parmak izi okuyucularına büyük önem veriyor.

 

Beş adet parmak izi sistemi kullanılan okulun, 728 öğrencinin takibinin yüksek hızda veri akışını görüntüleyebildikleri ve 82 adet öğretmenin de bu sisteme dahil edildikten sonra personel takibi gözle görülür derecede arttı.

 

Medya ile yapılan araştırmaların sonucunda ve röportajlar neticesinde okul tarafındaki yetkili müdürün konuşmasında okulun personel takip durumu ve öğrencilerin takip kolaylığının geliştiği konuşuldu. %95 oranında oluşan büyük gelişmeler neticesinde personel takip ve biyometrik terminaller ile takip artık 2019 yılının teknolojik açıdan yeniliklere açık bir yıl olduğu dile getirildi.

 

Öğretmenler ile yapılan konuşmalarda ise öğrencilerin artık okula daha erken geldiği gözlemlendi. Biyometrik sistemler sayesinde devamsızlıkların neredeyse hiç olmadığı ve giriş çıkışlarda doğru, stabil ve yüksek performans hareket kayıtlarını aktarabildikleri görüldü.

 

Biyometrik personel takip terminalleri (PDKS) günümüzde büyük anlamda gelişime açık oluşum halini almıştır. Kurumsal sektörlerin ve global büyüme ile okullarda aynı zamanda devlet dairelerinde kullanımının yüksek oranda arttığı göz önünde bulundurulduğunda Türkiye, Hindistan ve birçok ülkenin bu gelişimleri ülke bazlı entegre ettiklerini söyleyebiliriz. Aynı zamanda buna benzer sistemlerin Türkiye de MEB sistemi adı altındaki okulların büyük kısmında parmak izi sistemleri ve turnikeler de kullanılmaktadır.