Chromebook Biyometrik Güvenliği, Yenilenen Kodlama ve Arayüz

Chrome OS için geliştirilmesi başlatılan ve testleri devam eden Chromebook laptop parmak izli biyometrik güvenlik modunu kullanıcak. Yeni nesil chromebook ile biyometrik yeniliklerin de kapılarının açılacağını belirten Google, bu sene gelecek üst segment laptopuyla biyometrik teknolojilerin güvenli yapısını kullanmayı planlıyor.

 

Kodlama kısmında parmak izi kayıtlarının alınıp Chrome OS cihazına aktarılmasını düşünen Google, her kullanıcının 3 parmağını tanıtabileceğini söylüyor. İlerleyen zamanlarda tercihe bağlı olarak bu parmak izlerini sıfırlama imkanlarının olacağı belirtildi.

 

Bu işlevin gerçekleşmesini sağlayacak kod snippeti ise, parmak izi tanımlama teknolojisi konusunda kullanıcı parmağını tanıtırken “index parmağınızı sensöre tanıtın” ve “Chromebookun sol üst kısmında bulunan yerde bulabilirsiniz” gibi yönlendirmeler yapabilecek.

 

Chrome OS geçen yıl başlattığı biyometrik parmak izi doğrulama entegrasyon sürecini yeni Chromebook modeliyle piyasaya sürmeyi planlıyor. Geçtiğimiz yıllarda kullanılan chromebook cihazlarında yeterli donanım bulunmadığından biyometrik doğrulama modu kullanılamıyordu. Son günlerde keşfedilen yeni kodlama ile güncel kullanıcı arayüzü ile gelecek olan sistemde, doğrulama ve navigasyon kolaylığı sunan kullanıcı dostu kullanıcı arayüz elementlerinin yer alacağı bildirildi.

 

Yapılan açıklamalarda, sistem seviyesinde bütün altyapının oluşturulduğu, parmak izi tarama modunu kullanan Chromebook ciddi anlamda devasa yenilikler katabileceği ve geliştirilmeye açık yapıda hazırlanacağı söylendi.

 

Yeni nesil chromebook kodunun keşfedilmesi ise, yüz tanıma sistemiyle beraber devreye alınmasının ve aktive edilerek parmak izi / yüz tanıma doğrulamaya sahip Chrome işletim sistemi olabileceği yönünde.

 

Google’ın yaptığı planlara bakılırsa, biyometrik doğrulamayı gelecek nesil Chrome İşletim Sistemlerinde dahil ederek anahtar niteliği taşıyan bu yenilikle pazar payını arttıracağı hesaplanıyor.

 

Bu stratejiyle, güçlü biyometrik doğrulama cihazlarının desteklendiği görülmekte, son teknoloji Android mobil işletim sistemlerini kullanarak senkronize biçimde çalışabileceği de düşünülürse gelişmiş segment biyometrik yenilikler bizleri bekliyor!